Népszerűsítse szolgáltatásainkat!

Ezért INGYEN KARBANTARTÁSSAL AJÁNDÉKOZZUK MEG!

Márciusi akciónk!

Rendeljen klímabeszerelést március 31-ig

és mi 15% kedvezmény adunk ajándékba!

A nyári, vagy téli szezon alatti működtetés során a klímaberendezés sok, a levegőben megtalálható szennyeződést szív magába. A beltéri egységben különböző szűrők találhatóak, melyek feladata pontosan ezeknek a szennyeződéseknek a kiszűrése. A kültéri egységben nincs szűrő, ezért a sűrű lamellás hőcserélő-felületen tapad meg a beszívott szennyeződés nagy része.

A beltéri egység karbantartása

  • mely során kitakarítjuk a beltéri egységben lévő szűrőket, valamint a sűrű lamellás hőcserélő felületéről speciális vegyszeres tisztítással eltávolítjuk a szűrőn átjutott szennyeződéseket. A szennyeződés eltávolítása két okból fontos: az első a hőleadás, mert a hőcserélőn megtelepedett szennyeződés rontja a hőcserét, ezáltal csökken a teljesítmény. A második ok: az egészségügyi szempontok, ugyanis a piszkos felület melegágya a különböző baktériumtelepek kialakulásának. Használat esetén a poros, párás környezetben kialakuló gombatelepek a helyiség levegőjébe jutva veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre, kellemetlen szagot terjesztenek. Ezt megelőzendő az újabb berendezésekben már gyárilag öntisztító (önszárító) funkció is megtalálható. Ez biztosítja azt, hogy használat után a berendezés belső szerkezeti egységei szárazak legyenek, ezzel gátolva a gombatelepek kialakulását, melyek a meleg, nedves környezetet kedvelik.

A kültéri egység karbantartása

  • A kültéri egység nagyon nagy mennyiségű (~15-30m3/perc) levegőt szív át a hőcserélőjén. Így egy szezon alatt rengeteg por rakódik le rajta, amit a karbantartáskor nagy nyomású mosóberendezéssel távolítunk el. Az elszennyeződött hőcserélő gátolja a hőleadást, ezzel rontja a berendezés hatásfokát. A berendezés így túlmelegszik és többlet költség merül fel a működtetés során. Huzamosabb ideig karbantartás nélkül üzemeltetett berendezés akár végleg tönkre is mehet. A karbantartás során a készülék elektromos kötéseinek az állapotát műszerrel leellenőrizzük, hollandival rögzített kötéseit utána húzzuk. Ezzel megelőzzük az ózon réteget károsító hűtőközeg légkörbe jutását, valamint a készülék teljesítmény csökkenését, súlyosabb esetben a tönkremenetelét.

Vállalja klímaberendezések szakszerű karbantartását. A karbantartásokat szezon előtt vagy után célszerű végezni, így a nyári főszezon kezdetekor már hibátlan, karbantartott berendezéssel tud kellemes hőmérsékletet biztosítani, illetve elkerülheti a főszezon alatt tapasztalható 2-3 hetes várakozási időt.

Mi 24 órán belül megkezdjük a hibaelhárítást!

Vegye fel meghibásodás esetében a kapcsolatot kollegánkkal a hiba mielőbbi megszüntetése érdekében

hibabejelentés